Infiintare societati SRL

.
Linie gri

Informatii preliminare despre infiintarea unei Societati cu Raspundere Limitata (SRL)

Linie gri
.
Din punct de vedere administrativ, pe langa achitarea taxelor standard (Registrul Comertului, Monitorul Oficial, notariat), infiintarea unui SRL presupune doua elemente principale:

  • Redactarea documentelor pentru constituirea societatii
  • Relatia cu Registrul Comertului (depunere, ridicare de acte, etc.)

In relatia cu persoana care va acorda asistenta pentru constituirea firmei trebuie sa urmariti exact care din cele doua elemente sunt incluse in pretul solicitat. Managing-Smart va ofera preturile corecte pentru serviciile oferite, plus oferte de pret speciale pentru colaborare indelungata.

.
Linie gri

Relatia cu Administratia Financiara si impozitarea Societatii nou infiintate

Linie gri
.
Societatea cu Raspundere Limitata (SRL) este cea mai utilizata forma de organizare pentru desfasurarea activitatii comerciale. In contextul inregistrarii unei noi societati, este indicat sa tineti seama de urmatoarele aspecte:

  • In 30 de zile de la data inregistrarii, trebuie sa solicitati la Administratia Financiara si sa achizitionati Registrul Unic de Control, reglementat de Legea 252/2003.
  • Incepand cu 1 aprilie 2018, pragul cifrei de afaceri pentru care se poate aplica scutirea de la Taxa pe Valoarea Adaugata este de 300.000 lei.
  • Pana la o valoare a veniturilor anuale echivalenta cu 1.000.000 EUR la cursul de la sfarsitul anului, societatea este considerata “microintreprindere” si plateste impozit in cota de 3% din venituri daca nu are salariati, sau in cota de 1% din venituri, daca are unul sau mai multi salariati.
  • Microintreprinderea poate opta pentru impozitare cu cota de 10% la profitul impozabil in loc de 1% la venituri. Pentru aceasta trebuie sa indeplineasca anumite conditii, in principal un nivel de cel putin 45.000 lei al capitalului social si cel putin 2 salariati.

Este bine sa contactati un prestator de servicii de contabilitate dupa infiintarea societatii, pentru a evita eventuale acumulari de activitati neinregistrate, nerespectare de termene sau alte situatii din care pot rezulta probleme. Chiar daca estimati ca este posibil sa urmeze o perioada de inactivitate dupa infiintarea societatii, este bine sa luati legatura cu prestatorul de servicii de contabilitate, intrucat societatea are anumite obligatii chiar si daca nu este activa. Managing Smart va ofera atat servicii de contabilitate pentru societati in stare de functionare, cat si pentru cele care inca nu si-au inceput activitatea.

.

Linie gri

Onorarii si alte costuri pentru infiintare societate comerciala

Linie gri
.
La infiintarea unei societati comerciale tip SRL cu documentatie obisnuita si cu 1-2 asociati, onorariile pentru servicii sunt urmatoarele:
Etape infiintare societateOnorariu:
150 lei
Onorariu:
300 lei
Consultanta in alegerea codurilor CAEN si alte instructiuni necesare pentru infiintarea societatiiDaDa
Rezervarea denumirii societatiiDaDa
Consultanta pentru intocmire Act Constitutiv, Hotarare Adunare Generala a Asociatilor, Contract de inchiriere sau comodat pentru sediu, alte documente necesare DaDa
Completarea dosarului si depunerea la Registrul ComertuluiNuDa
Preluarea de la Registrul Comertului a documentelor privind societatea infiintata si predarea acestora catre clientNuDa
Pentru a ajunge la sumele finale de investit pentru infiintarea societatii mai trebuie adaugate alte elemente care pot varia in functie de particularitatile societatii, incepand cu urmatoarele sume:

  • Capital social – minim 200 lei, disponibili pentru activitatea firmei, plus comision pentru deschidere cont bancar
  • 100-200 lei costuri notariale pentru declaratie specimen de semnatura si imputerniciri
  • 122 lei – publicare in Monitorul Oficial
.
Linie gri

Contact:

Email:  Info@managing-smart.ro

Bucuresti, Telefon: 0731920426

Linie gri
.